Hur man skapar en snygg hemsida

Hur skapar man egentligen en bra hemsida? Vad är det som fångar besökarnas fokus och vad är det som får folk att minnas vissa hemsidor bättre än andra? Det första man behöver minnas över huvud taget är webbadressen. Det kan alltså vara bra att välja en kort och slagkraftig domän som är lätt att komma ihåg. Om man inte ens kan minnas denna kan man inte heller gå in på hemsidan igen om man skulle vilja.

Välj temafärger med stor nogrannhet. Fundera på vad syftet med din hemsida är och bestäm utifrån det om du exempelvis vill ha ett mer färgstarkt tema eller någonting åt det mer neutrala hållet. Försök att att begränsa dig till två eller kanske tre huvudfärger för att skapa en logisk helhet. Det kan såklart finnas vissa undantag för detta om du har en baktanke med att ha många färger. Du kanske har ett fåtal produkter att sälja som du vill ge en varsin färg för att marknadsföra var för sig, och då kan det fungera. En annan sak att tänka på när du skapar din hemsida är att inte ha för mycket onödig text. Försök istället skriva korta meningar med mycket innehåll. Vill man ha en lång brödtext som exempelvis beskriver företaget bör denna inte ligga ute på förstasidan. Om det första man möts av när man surfar in på en ny hemsida är en lång roman kan man lätt bli ointresserad och lämna sidan med detsamma.

Detta är de två viktigaste byggstenarna som påverkar huruvida man kommer vilja besöka hemsidan igen eller inte. Kan man till en början följa dessa två råd så kommer man ha en stabil grund för att bygga en bra hemsida.