Ta med teamet på en weekend

Kollegorna på jobbet kan vara både trevliga, stela, pratsamma, jobbiga och mycket mer. Ingen person är ju den andra lik, och vissa gillar sitt jobb mer än andra. Detta kommer såklart spegla av sig på hur väl de samarbetar och deras humör. Ibland ryker man ihop för att man helt enkelt inte förstår varandra. Det kan lätt bli krockar om den ena älskar jobbet och den andra inte tycker om det alls. När det blir fler och fler småbråk på arbetsplatsen så måste chefen gå in och bryta mönstret på ett eller annat sätt.

Ett exempel på sak man kan göra för att bryta de vardagliga vanorna är att åka iväg på en liten resa tillsammans. Resan behöver egentligen inte ens vara utanför er egen stad, men det är just att få göra någonting annat tillsammans som är viktigt. Eftersom många blir stressade och spända av sitt jobb så kan ni t.ex. åka iväg på en härlig spaweekend tillsammans. Då får ni både möjlighet att koppla av och släppa på alla spänningar samtidigt som ni kan lära känna varandra på ett sätt som inte är jobbrelaterat. Det kanske inte låter som att det skulle kunna göra så stor skillnad för dynamiken i arbetslaget, men det gör det verkligen. De som tidigare inte alls fungerat ihop kanske hittar varandra när de förstår varandra på ett nytt sätt. Detta kommer sedan kunna göra gott när ni väl är på arbetet igen.